Sunday, 8 July 2012

nyum ! nyum!



Assalamualaikum. Haii semua ! 
Harini bosan tak tahu nak buat apa. So, nak tau apa yang aku buat harini tak???haha ! ni la die hasilnye  bile bosan tak tau nak buat ape petang2 nie la die yg den buat Red Velvet Cupcakes@Kek Cawan Baldu Merah.tibe2 teringin/terpikir nak buat bosan2 ni..haha! erm,rase die bole lah kalo nak makan lapar2 petang ni...ngee~ erm,nak resepi tak kawan2 ..alaa,xpayah la,korg pun da taw kan camne ..haha;p
erm,tape-tape aku ni baik hati orangnye,meh aku share resepi die yer.resepi ni senang jer same macam resepi  orang lain punya ..hehe ^^

Bahan kering : 
2 1/2 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan gula icing
1 sudu kecil garam
1 sudu kecil soda bikarbonat
1/2 cawan serbuk koko
Bahan basah :
2 biji telur
1/2 cawan minyak ( minyak jagung/sayuran)
1 cawan buttermilk ( 1 cawan susu + 1 sudu besar cuka putih / lemon juice - macam buat tairu)
1 sudu kecil vanilla essence
1 sudu kecil cuka putih
1 sudu besar pewarna merah
Cream cheese topping
125 gm cream cheese
1/2 cawan unsalted butter
1/2 cawan gula icing
1 sudu besar perahan lemon

Cara-cara :
Panaskan oven 180 degree celcius
Ayak bahan kering
pukul semua bahan basah dengan mixer hingga kembang dan sebati
Masukkan bahan kering ke dalam adunan bahan basah - gaul hingga sebati (guna mixer, low speed)
Masukkan dalam acuan, bakar selama 18-20 minit
Untuk topping , pukul semua bahan sehingga sebati.
Letak topping bila cupcakes yang dah masak tu sejuk



haa,camne senang je kan kawan2 .haa,ape lagi bole lah mencuba selepas ni.selamat mencuba kawan-kawan .lot of love from me aynn auniey 



                                                                                                     
ur sincerely,
                                                                                                    Aynn  Auniey 





Saturday, 7 July 2012

lone-ranger !

  


"tak dinafikan bahawa semua orang nak kahwin betol kan?
tapii...Adakah  aku sudah bersedia untuk Kahwin? ataupun pun da tak sabar nak kahwin~ ngee~ 
tapiii..mane jodohnyaa?? belum ada rezeki lagi kah?? atau sebagainya?? "

      assalamualaikum & selamat petang sabtu kawan-kawan ;)

sebenarnya den baru je pulang dari wedding kawan  ,pnt pun xilang lagi ni ..hee~ sebab tu la asyik terpikir pasal kawen ajer dari tadi ,hurm ! gembira bile tengok lepas sorg,sorg kawan kawen tapidalam hati sedih bila la turn aku pulak  kan..huhu..erm,ape la nasib ,kawan-kawan mostly semuasudah kawin tinggal saya keseorangan lagi. Bila dah kawin ni, masing-masing aakan buat  hal sendirilah,lps ni tade la mase nak lepak sama2 nnt.lps ni tade la kawan den nak lepak sama2 da..huhu:'( tapiiiiiiiiiii, ape nak buat tade rezeki lagi,jodoh,pertemuan,ajal,maut  semua ditangan tuhan kan , kita cuma boleh merancang tapi tuhan yang menentukan,betol x??..ape2 pon jodoh tu pasti ada cuma lambat dan cepat sahaja ^^
 bersabarlah wahai aynn ;))




                                                                                                     ur sincerely,
                                                                                                    Aynn  Auniey 

Monday, 18 June 2012

i feel sick !

salam sahabat ^^


adeii,badan da rase seram sejuk da ni,tekak da rase lain macam da ni,kepala da pusing-pusing da ni..ni macam simptom-simptom den nak demam je ni..adoii ,jgn la demam lagi den x larat da haa..mugkin punca jerebu sekarang ni kot punca nak demam balik ni,adoii..erm,jerebu teruk kan sekarang ni,ish2..erm,tape lah kawan-kawan den dah tak larat da ni nak tulis panjang-panjang lagi,nak berehat sekejap..nanti next entry kite jumpa lagi  yer..daa !



                                                                                                        aynn auniey  



Sunday, 17 June 2012

hire me please -_-"


“Bilalah nak dapat kerja ni,adoii..??”

Sehelai demi sehelai mukasurat suratkhabar itu dah aku belek. Dah hampir lunyai dah pun. Segala macam peluang pekerjaan telah di tandakan dan dihubungi, tetapi tidak mendatangkan hasil satu pun. Mungkin ada satu atau dua temuduga, tapi panggilan penerimaan untuk bekerja tidak pernah diterima. Internet? Jobstreet.com.my? Monster.com? Boleh dikatakan hari-hari aku menghadap internet untuk mencari kerja. Semua dah cuba..tapi masih sama, tidak membuahkan sebarang hasil,hurm..

Tempohari telah mencuba untuk pergi dari pintu ke pintu syarikat untuk mencari kerja lagi..dengan harapan mungkin mereka akan tertarik apabila melihat kesungguhan untuk sanggup datang ke pejabat secara face to face. Sehari suntuk masa, wang, dan tenaga dihabiskan semata-mata untuk mencari pekerjaan yang bersesuaian. Ke hulu hilir membawa dokumen-dokumen dan sijil-sijil penting, dengan satu harapan - untuk mendapatkan peluang pekerjaan tapi masih lagi tiada, barangkali  belum ada  rezeki lagi.kadang-kadang diri terasa macam nak berputus asa dan dah tak larat da nak mencari lagi..hire me please someone ..hurm! 
Aduhh..sakitnya kalau begitu kan?