Tuesday, 8 October 2013

aku,dia & kotak kayu


lama rasanya tak update blog ni .haa harini a.m diberi kesempatan untuk update kali ni .
sebenarnya entry da lame berlapuk da dalam draf cuma tak da masa nak siapkan.entry kali agak sedih sikit so sebelum baca sediakan tisu bortingkek tingkek yer.hihi


      ****************

kisahnye macam ni, dulu masa a.m kecik-kecik zaman sekolah rendah a.m ada seorang kawan tau
name die syuhada .dia ni baik sangat tau ..masa zaman sekolah rendah dulu a.m ni kerap tukar sekolah  darjah satu dengan dua dekat sekolah A ,darjah tiga dengan empat dekat sekolah B pula, tapi darjah lima dengan enam pindah sekolah A balik sebab sekolah B tak best..haha
a.m kenal dengan syuhada ni tak lama pun sekejap je dari mula-mula masuk sekolah darjah satu sampai darjah dua je,sekejap sangat tapi walaupun sekejap tapi kami rapat macam adik beradik .a.m masih ingat lagi time a.m nak pindah sekolah masa  tu ,masa last-last sekolah hujung tahun tu time tu la last a.m jumpa dia lepas tu dah tak jumpa da. masa tu dia sangat sedih masa a.m nak pindah sekolah tu,masa dia ada bagi something kat a.m tapi katanya tak boleh buka sekarang kena buka masa dia  dekat sana nanti . berat hati a.m nak tinggalkan dia .bye syuhada . .


*****************


masa a.m dekat sekolah baru ni a.m tak dapat nak sesuaikan diri dengan sekolah ni, tak tau la kenapa mungkin tak dapat nak sesuaikan diri dengan kawan kot. a.m bagitau la parents a.m cakap a.m taknak sekolah situ, tapi mak a.m pujuk-pujuk a.m cakap " takpe akak ni mula-mula je nanti lama-lama dorang oke la dengan akak" so a.m pun amik la positif pujukan mak a.m walaupun berat .



****************


hari demi hari,minggu demi minggu,bulan demi bulan pun berlalu tiba-tiba satu hari tu a.m ada
 dengar satu sekolah tu kecoh budak-budak cekgu-cekgu dok kata ada seorang budak perempuan kene rogol la itu la ini tapi a.m dengar-dengar macam tu jela kan a.m malas nak amik port sape yang kena kan .lepas a.m balik sekolah haritu mak a.m cakap ada bende nak bagitau a.m satu benda katanya, mak a.m kata kawan lama a.m masa sekolah dulu dah meninggal kena rogol ..Innalillahiwainnalillahirojiun..ya Allah a.m xtau lah nak kata macam mana time tu .. Ya Allah sedihnye a.m masa tu .. terduduk a.m..mak a.m cerita lagi kawan a.m tu kene rogol dengan keadaan menyayat hati, diambil organ dalaman untuk dibuat ilmu hitam.terduduk a.m bila dengar ,ya Allah..
masa tu memang dah kecoh dengan cerita-cerita ilmu hitam ni dalam tahun 98/99 camtu la. 
a.m ingat lagi masa tu mak a.m tak bagi a.m keluar pegi mane-mane pun sebab takut bende jadi benda bukan bukan.tapi tak sangka benda tu meragut kawan a.m sendiri.a.m dapat tau pun dari mak nasib baik
kebetulan time tu ayah pegi rumah lama nak amik surat menyurat kat sana,dari situ la a.m tau yang mangsa adalah kawan a.m...a.m tak sangka masa last sekolah darjah dua tu la a.m last  jumpa dia buat selama-lamanya.sampai sekarang a.m xtau orang yang buat tu da kena tangkap ke belom. .a.m tak de dengar crita pun,a.m harap dia akan dapat hukuman yg setimpal :'( terima kasih wahai sahabat buat segala-galanya..dirimu tiada ganti .Al-Fatihah untukmu sahabat .

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-




ni la kotak kayu yang dihadiahkan syuhada pada a.m suatu masa dulu. sampai sekarang dan bila-bila pun a.m akan simpan. tu la satu-satunya harta atau kenangan  kenangan yang pertama dan terakhir untuk a.m.
a.m akan jaganya sebaik mungkin.





mr yen pun nak posing jugak..bagi kan.hehe




**nota am: walaupun hilangnya seorang kawan namun Allah telah menghadiahkan seorang kawan lagi yang sama namanya jugak pada a.m ..terima kasih ya Allah:')
ku redha dengan pemergianmu wahai sahabat sejati ..Al-Fatihah untukmu sahabat.



                                                                                                     
                                                                                              salam sayang 


                                                                                                                        

No comments:

Post a Comment